Delen van uitgangsscenario's en brondata

Met de beheermodule 'Delen van uitgangsscenario's en brondata' deelt u uw eigen scenario's en data  met anderen. Andere gebruikers zien welke data beschikbaar zijn en kunnen toegang aanvragen bij de eigenaar.

06-02-2020: Deze module is in ontwikkeling. De beschrijving op deze pagina gaat uit van de toekomstige situatie. In de huidige situatie ontbreken de iconen en het overzicht van beschikbare databronnen.Locatie en structuur module

U vindt de module 'Delen van uitgangsscenario's en brondata' onder het hamburgermenu.

Schermafbeelding module Delen van dataDe tool kent vier soorten data die gedeeld kunnen worden:

  • Uitgangsscenario's
  • Auto - HB-matrices en netwerken
  • OV - Reistijden
  • Fiets - Netwerken

Iedere databron kent één eigenaar. Als u eigenaar bent van de data staat deze data onder de kop 'Van mij'. Heeft iemand data met u gedeeld dan ziet u deze staan onder 'gedeeld met mij'. Zowel eigen data als met u gedeelde data kunt u gebruiken voor het aanmaken van een uitgangs- of maatregelscenario.

Tenslotte ziet u onder 'Beschikbaar op aanvraag' die u nog niet kunt gebruiken maar waarvoor u wel toegang kunt aanvragen bij de eigenaar.

U klikt op een icoon achter een databron om deze te delen of toegang aan te vragen.

Brondata op aanvraag beschikbaar maken

Als u eigenaar bent van een databron ziet u deze bron zelf staan in het overzicht onder 'van mij'.  Anderen zien de databron standaard alleen als u deze data met hen heeft gedeeld. Ze zijn verder niet op de hoogte van het bestaan van deze databron.

U kunt uw databron zichtbaar maken voor anderen zodat zij op de hoogte zijn van het bestaan van de data. Zij kunnen vervolgens bij u toegang aanvragen waarna u de data kunt delen (zie Brondata delen).

Databronnen met een icoon-niet-zichtbaarzijn niet zichtbaar voor anderen, databronnen met een icoon-zichtbaarwel. U wijzigt de zichtbaarheid met een klik op het oogje.

Toegang aanvragen tot brondata

Alleen de eigenaar van een databron kan deze met u delen. U stuurt een e-mail naar de eigenaar met het verzoek de data te delen. Bij deze aanvraag vermeldt u tot welke bron u toegang wilt en met welke reden.

De eigenaar van de data bepaalt of u de data mag gebruiken en onder welke voorwaarden. Als hij akkoord is gaat hij binnen de Mobiliteitsscan naar de pagina 'Delen van uitgangsscenario's en databronnen' en klikt daar op 'Bron delen'.

U vindt de contactgegevens van de broneigenaar door op het icoon-envelopte klikken.

Brondata delen

U deelt data met anderen via het icoondeelicoon. Het cijfer achter dit icoon geeft aan met hoeveel gebruikers u al heeft gedeeld.

Na openen van de popup ziet u met wie de data zijn gedeeld. Als u een nieuwe gebruiker wilt toevoegen geeft u het e-mailadres in, gevolgd door 'Toevoegen' en 'OK'.

De gebruiker met wie u de data hebt gedeeld ziet deze nu staan onder het kopje 'gedeeld met mij'. Hij kan de data nu gebruiken bij het aanmaken van een uitgangs- of maatregelscenario.

U kunt alleen data delen waarvan u zelf eigenaar bent.

Voorwaarden gebruik data

De eigenaar van de data bepaalt wie de data mag gebruiken en onder welke voorwaarden.  U maakt onderling afspraken hierover.