Licentie aanvragen

Om de Mobiliteitsscan te kunnen gebruiken is een licentie nodig. U vraagt deze licentie aan via het licentieformulier.

Licentieformulier

U vindt het licentieformulier op mobiliteitsscan.nl/licentie.

Doelgroep

De Mobiliteitsscan is bedoeld voor overheden. We vragen u daarom of u werkt bij een overheidsinstantie of werkt in opdracht van een overheidsinstantie.

Als u beide vragen met 'nee' beantwoord kunt u motiveren waarvoor u de scan wilt inzetten en welke data u daarvoor wilt gebruiken. Op basis daarvan nemen wij een besluit over uw licentie.

Gekoppelde brondata

Om de scan te gebruiken heeft u toegang nodig tot brondata. U kunt uw eigen bronnen importeren, anderen vragen hun brondata te delen of  NRM/LMS-data koppelen aan uw licentie.

Wilt u gebruiken van de NRM/LMS-data? Geef dit dan aan bij uw licentieaanvraag. U gaat akkoord met de voorwaarden en vult in voor welke regio u de data gaat gebruiken.

Als u in opdracht van een overheidsinstantie werkt geeft u een korte omschrijving van de opdracht en vult u in hoe lang u de data nodig heeft voor uw opdracht.

Gebruik FCD-data

NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens) biedt Floating Car Data (FCD) aan in de Mobiliteitsscan. Aan het gebruik hiervan zijn voorwaarden (pdf, 366 kB) verbonden. Wilt u gebruik maken van de FCD-data? Vink 'FCD-data' aan in het licentieformulier en ga akkoord met de voorwaarden.

Als u in opdracht van een overheidsinstantie werkt geeft u een korte omschrijving van de opdracht en vult u in hoe lang u de data nodig heeft voor uw opdracht.

Duur licentie

Uw licentie eindigt als u 18 maanden niet heeft ingelogd.

Werkt u in opdracht van een overheidsinstantie? Dan eindigt uw licentie op de opgegeven geplande einddatum.

U kunt uw licentie op ieder moment actief beëindigen door een mail te versturen aan support@mobiliteitsscan.nl met als onderwerp 'opzeggen licentie'.

Nieuwsbrief

Bij het aanvragen van een licentie kunt u aangeven of u de nieuwsbrief wilt ontvangen. Maximaal vier keer per jaar ontvangt u dan informatie over de laatste ontwikkelingen.

Op een later moment in- of uitschrijven kan door een e-mail te sturen aan mobiliteitsscan@rws.nl.

Soorten licenties

De Mobiliteitsscan kent twee soorten licentiehouders: normaal en expert. Enkele modules zijn zo specialistisch dat deze alleen zichtbaar zijn voor 'experts'. Verder is het verschil vooral het niveau waarop binnen modules instellingen gedaan kunnen worden. Verreweg de meeste gebruikers van de Mobiliteitsscan kunnen uit de voeten met een 'normale' licentie.

De helpdesk bepaalt op basis van uw aanvraag welke licentie u krijgt.